Secundair onderwijs

Eerste graad

Eerste graad: observerend en oriënterend
We bieden de A-stroom aan in onze drie secundaire scholen (Imelda-instituut, Maria-Boodschaplyceum en Mater Dei-instituut), de B-stroom wordt uitsluitend ingericht in het Imelda-instituut.

In het eerste jaar wordt er naast het gemeenschappelijk curriculum aandacht besteed aan differentiatie, hierdoor spelen we in op de heterogene schoolpopulatie in onze Brusselse context.

In het tweede jaar bieden we meerdere basisopties aan. Meer informatie hierover staat op de schoolwebsite van het Imelda-instituut, het Maria-Boodschaplyceum en het Mater Dei-instituut.

Om onze leerlingen te laten kennismaken met meerdere domeinen en dit over de volledige breedte van het continuüm werken we samen met andere scholen van onze scholengemeenschap Sint-Gorik, zodat de leerlingen op het einde van de eerste graad een gemotiveerde en gefundeerde studiekeuze maken voor een studierichting in de tweede graad.

Tweede graad

Tweede graad
In onze drie secundaire scholen worden studierichtingen in de doorstroomfinaliteit, dubbele finaliteit en arbeidsmarktfinaliteit aangeboden. Elke school heeft een specifiek aanbod. Voor meer informatie kan u terecht op de websites van het Imelda-instituut, het Maria-Boodschaplyceum en het Mater Dei-instituut.

Derde graad

Derde graad
De derde graad vormt de laatste trede in het secundair onderwijs als voorbereiding op het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt. Ook hier is onze samenwerking met de scholen in de regio belangrijk om leerlingen te ondersteunen in het maken van de juiste studiekeuze.

De studierichtingen in de drie finaliteiten zijn een vervolg op het aanbod in de tweede graad. Voor meer informatie over het aanbod in de verschillende secundaire scholen verwijzen we naar de websites van het Imelda-instituut, het Maria-Boodschaplyceum en het Mater Dei-instituut.