Davidsfonds schenkt School-BIB-bonnen aan KatOBA!

De Davidsfondsafdeling van Sint-Jans-Molenbeek vierde dit weekend haar 110-jarig bestaan. Deze afdeling heeft steeds een nauwe band onderhouden met de scholen in de buurt. Zo organiseert ze regelmatig de ‘Junior Journalist’-wedstrijd (waarbij leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs een opstel schrijven en er boeken geschonken worden aan de deelnemende klassen en winnaars onder de leerlingen), vinden er geregeld lezingen plaats in de schoollokalen en worden er sinds enkele jaren ook School-BIB-bonnen geschonken aan scholen uit de buurt.

Dit jaar zijn er 17 Davidsfondsleden die ervoor kozen om een boekenbon ter waarde van € 40 te schenken aan lokale scholen. De Anderlechtse basisscholen Scheutplaneet en Regina Assumpta zullen deze bonnen mogen aanwenden om de schoolbibliotheek een impuls te geven. De bonnen met een totale waarde van € 680 werden zaterdag door voorzitter Freddy Travers overhandigd aan Lieven Lemmens van KatOBA vzw. Ook de voorbije jaren konden verschillende scholen reeds rekenen op dit mooie gebaar, waaronder ook enkele KatOBA-scholen (basisscholen Sint-Karel en Imelda uit Sint-Jans-Molenbeek).

KatOBA wenst het Davidsfonds van Sint-Jans-Molenbeek van harte te danken voor dit mooie gebaar en hen te feliciteren met het 110-jarige jubileum! We kijken uit naar verdere samenwerkingsinitiatieven!