Feestelijke opening van de uitgebreide basisschool Scheutplaneet!

Op woensdag 7 februari 2024 werd de gerenoveerde en uitgebreide basisschool Scheutplaneet te Anderlecht feestelijk geopend in de aanwezigheid van Brussels minister Sven Gatz, in de VGC bevoegd voor Nederlandstalig Onderwijs en Scholenbouw. De school heeft nu een capaciteit van 480 plaatsen.

Er werd de voorbije jaren intensief gewerkt om deze metamorfose van de schoolsite te verwezenlijken: het schoolgebouw werd volledig gerenoveerd, er werd een nieuwe sportzaal gebouwd én het eerste deel van de speelplaats werd heraangelegd. Binnenkort verdwijnen de oude turnzaal en kapel en wordt de volledige speelplaats heringericht. Ook de schoolingangen worden aangenamer en veiliger gemaakt.

Naast minister Gatz namen ook Piet Ketele (gedelegeerd bestuurder van vzw KatOBA) en Giovanni Truyens (directeur van de Scheutplaneet) het woord. Daarbij werd stafmedewerker Anja De Neef, die dit dossier namens vzw KatOBA intensief heeft opgevolgd, in de bloemetjes gezet. Tussendoor waren er muzikale, expressieve en creatieve intermezzo’s door leerlingen van de verschillende klassen.

Op de website van minister Gatz kan u enkele mooie beelden bekijken van de vernieuwde schoolsite!