GOUD voor het antipestbeleid van de Imelda Basisschool!

Basisschool Imelda uit Sint-Jans-Molenbeek werd gisteren, bij het startschot van de ‘Week tegen pesten’, uitgeroepen tot winnaar van de 17de ‘Pesten, dat kan niet!’-campagne. Het Vlaamse Netwerk Kies Kleur Tegen Pesten selecteert elk jaar 10 scholen die excelleren door hun uitzonderlijke antipestbeleid. Imelda kreeg uiteindelijk de hoofdprijs, waar onder meer een geldprijs van € 2.500 aan verbonden is.

Uiteraard waren kinderen, leerkrachten, medewerkers, ouders, het KatOBA-schoolbestuur en vele andere betrokkenen erg in hun nopjes met deze mooie bekroning. Ook schooldirecteur Sophie Van Kerkhove stond te glunderen: “Dit is een bijzonder mooie prijs, want het raakt aan de kern van wat we als school voor onze leerlingen willen betekenen. Kinderen die hier opgroeien en school lopen hebben het lang niet altijd gemakkelijk. Sociale vaardigheden zijn voor velen een uitdaging. Als school zien we het dan ook als een kerntaak om hen hierin op weg te helpen. Dat vergt heel wat inspanningen van het schoolteam en alle betrokkenen, maar leidt ook tot resultaat. Dat dit vandaag zo expliciet benoemd wordt en waardering krijgt is een pluim op de hoed van ons team, maar ook van ál onze leerlingen: zij hebben het uiteindelijk waargemaakt. Ik ben bijzonder trots op hen!”

De school heeft ook al nagedacht over de manier waarop het de geldprijs van € 2.500 zal besteden. Er zal nieuw materiaal voor de speelplaats aangekocht worden, en een leuke uitstap aan het einde van het schooljaar staat eveneens op het verlanglijstje.

Er was ook heel wat persaandacht voor deze buitengewone prestatie. Bekijk hier enkele artikels en reportages:

De leerlingen van Imelda glunderen bij de prijsuitreiking.