Feestelijke opening van Basisschool Nieuwland!

Op vrijdag 1 september 2023 werd Basisschool Nieuwland in centrum Brussel geopend. Na enkele jaren van grondige renovatie werd de gerenoveerde schoolsite voorgesteld in het bijzijn van minister Sven Gatz.

Het resultaat mag gezien worden: Basisschool Nieuwland oogt modern, functioneel, kindvriendelijke en stijlvol. De school is meer dan ooit klaar voor de toekomst! 240 kleuters en lagere schoolkinderen kunnen dit schooljaar reeds genieten van deze prachtige schoolomgeving onder de vleugels van een volledig schoolteam!

Brussels minister en VGC-collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, Sven Gatz, vat het als volgt samen:

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar vandaag zijn we fier op het resultaat: een moderne, multifunctionele Nederlandstalige basisschool in het hartje van Brussel. Wanneer schoolbesturen en overheden de handen in elkaar slaan, bereiken we mooie resultaten en zorgen we voor een uitbreiding van de capaciteit in ons sterk Nederlandstalig onderwijs in Brussel.”

Ook Piet Ketele, gedelegeerd bestuurder van het schoolbestuur KATOBA, is tevreden:

Met een volwaardige basisschool op de site Cellebroers en op de site Nieuwland, hebben we plaats voor in totaal 460 leerlingen, met een sterk leerkrachtenteam.”

Brian Rotsaert, directeur van Basisschool Nieuwland, straalde bij de opening van ‘zijn’ school: “Ondanks het lerarentekort starten we met een voltallig én gediplomeerd schoolteam aan dit nieuwe schooljaar. Als directeur voel ik meer dan ooit vertrouwen in mijn team, dat zich elke dag met goesting, engagement en doorzettingsvermogen smijt voor onze leerlingen”.

De VGC investeerde iets meer dan 5 miljoen euro in het bouwproject van Basisschool Nieuwland, waarbij dit schooljaar ook de speelplaats volledig wordt heringericht, tot een veilige en inspirerende omgeving. Met dit bouwproject kunnen het schoolbestuur en de VGC een antwoord bieden op de vraag van ouders om hun kinderen naar een Nederlandstalige school te sturen, in het centrum van Brussel.