KatOBA viert feest op de Nieuwe Graanmarkt

Op woensdag 21 september hingen de vlaggen en ballonnen uit op de Brusselse Nieuwe Graanmarkt. KatOBA vierde feest, en dat mocht geweten zijn! Enkele eerdere pogingen om het nieuwe gebouw in te huldigen dienden afgeblazen te worden door de coronapandemie, maar gelukkig werd uitstel geen afstel.

Om 11u vond er een academische zitting plaats in de grote vergaderzaal van het statige gebouw dat nu dienst doet als Brusselse zetel van de centrale KatOBA-diensten. De aanwezigen werden toegesproken door Roger Haest, voorzitter van het Bestuursorgaan; Sven Gatz, Brussels minister bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw; Emmanuelle De Sart, Beheerder Restauratie Bouwkundig Erfgoed bij de Directie Cultureel Erfgoed en de tandem Griet Blondiau / Nancy De Boey, algemeen directeur en co-directeur algemeen beleid van vzw KatOBA. Tussendoor waren er muzikale intermezzo’s door leerlingen van verschillende scholen.

De aanwezigen kregen ook een exemplaar van het ‘Inspiratieboek’ van KatOBA, dat eveneens aan alle personeelsleden van de KatOBA-scholen bezorgd werd.

In de namiddag konden de bezoekers een virtuele rondleiding maken doorheen het gebouw. Ook waren er foodtrucks en receptietentjes voorzien. Zo werd het een echt feest ten huize KatOBA! Het was een meer dan geslaagd event!