Minister Gatz legt eerste steen voor renovatie en uitbreiding van basisschool Scheutplaneet

Brussels minister Sven Gatz heeft de eerste steen gelegd voor de turnzaal en de renovatie en uitbreiding van de Anderlechtse school Scheutplaneet. Na de werken zullen 480 leerlingen in de gerenoveerde en nieuwe infrastructuur school kunnen lopen.

In de levendige en groene Scheutwijk te Anderlecht ligt de vrije, katholieke basisschool Scheutplaneet. Meisjes en jongens van 2,5 tot 12 jaar, vooral uit de buurt, zitten er in de kleuterafdeling of volgen er les. Achter de toegangspoort aan de drukke Ninoofsesteenweg, betreed je een geweldige, kansrijke school met veel zonlicht, ruime lokalen en een speelplaats van ruim drieduizend vierkante meter.

Voor directeur Kati Peirlinck zijn de verbouwingsplannen een droom die werkelijkheid wordt. “Sinds 2007 droomt het schoolbestuur, de vzw Vrije Katholieke Scholen van Anderlecht, over een veilig gebouw met eigentijds uitgeruste infrastructuur”, vertelt ze. “Vandaag zijn wij heel dankbaar en supertevreden met de beslissing van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) om mee te investeren. Hierdoor kunnen wij een grondige renovatie uitvoeren en het gebouw aanpassen aan toekomstige noden.”
De school wordt niet alleen in een nieuw jasje gestoken, ze zal ook méér leerlingen kunnen huisvesten.

“Tot in 2020 deelden we de campus met de leerlingen van de eerste graad van het Imelda-Instituut. Door hun verhuis naar de Sint-Michelsite in Sint-Jans-Molenbeek hebben we ruimte om te groeien tot een dubbele basisschool. Hier zullen weldra 480 leerlingen samen met hun ouders met veel goesting kunnen samen-leven en samen-leren”, aldus Kati Peirlinck. “Hier kan van alles gebeuren en waarschijnlijk zal dat ook zo zijn. Hier binnenstappen, kan je denken en leven een andere wending geven. Hier binnenstappen, geeft een andere kleur aan je dag. ‘Verwacht het onverwachte!’ is niet voor niets onze schoolslogan!”, klinkt het.
Voor minister Gatz, in het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Nederlandstalig Onderwijs en Scholenbouw, was de ontdekking van Scheutplaneet een aangename verrassing.

“Scheutplaneet is een aangename plek in een levendige en superdiverse buurt. Voor de zoveelste keer ben ik gecharmeerd door een school die de kans krijgt uit te groeien tot een pareltje, waarin gemotiveerde en geëngageerde leerkrachten en schoolteams het beste van zichzelf geven. Met de make-over van Scheutplaneet werken we zo enthousiast verder aan de vernieuwing en uitbreiding van onze schoolinfrastructuur, wat in Brussel hoognodig is om de grote vraag naar ons om zijn kwaliteit bekendstaand Nederlandstalig onderwijs te kunnen volgen.”